Moja trenutna njega kože lica #1


Njega kože, kako lica tako i ostatka tijela, za mene je jako bitna. Tih desetak minuta, koliko mi treba da očistim kožu i nakon toga nanesem odgovarajuće proizvode meni pruža jedan veliki užitak i jako dobro mi dođe za rješavanje stresa nakon napornog dana ;)
Postavu preparative mijenjam dva puta godišnje i to najčešće na jesen i proljeće.Prilikom biranja proizvoda za nadolazeću sezonu jako pomno čitam recenzije onih koji me zanimaju i isprobajem testere, a ukoliko mi se neki proizvod svidi onda stvarno  ne žalim ni kune.
Moja koža je mješovita ( masna T-zona i normalni obrazi), često dehidrirana, s proširenim porama i miteserima te aknama u vrijeme PMS-a. Ako vas zanima kako je njegujem i koje proizvode sam za to odabrala ove zime nastavite čitati.

Čišćenje lica za mene predstavlja jako bitan korak u njezi lica, a nadam se da ga ni vi ne preskačete.
Za skidanje šminke trenutno koristim Mala od lavande ulje za umivanje. Moram napomenuti da iako je moja koža na nekim dijelovima masna ulja su sastavni dio moje rutine kada je njega lica u pitanju jer naprosto sam oduševljena efektom kojeg s njima postignem. Nakon ulja koristim Apivita kremastu pjenu za čišćenje lica kako bih bila sigurna da sam uklonila svu šminku. Također ovu pjenu koristim i svaku večer, a nakon nje upotrebljavam Dr.Hauschka Kremu za čišćenje koja izvrsno pročisti pore. Za jutarnje umivanje najčešće koristim samo vodu, a po potrebi dodam i navedenu pjenu.



Nakon čišćenja slijedi odgovarajuća njega. Za vrijeme dnevne njege baziram se na hidrataciji i za to koristim Bocassy serum i Dr.Hauschka Revitalizirajuću kremu. Večernja njega je rezervirana za rješavanje problema s lučenjem sebuma, mitesera i zalutalih akni. Prvo nanosim Dr.Stribor tonik Cink&Neroli. Ovo je najnoviji proizvod u postavi preparative, ali me je toliko oduševio da vam ga svima preporučam. Od jeseni sam koristila putna pakiranja Dr.Hauschka tonika, ali nikako se nisam usudila uzeti normalno pakiranje jer je krcat alkoholom te sam uvijek kada bih ga stavljala osjećala neki strah ( iako mi nikada nije izazvao ništa negativno na koži), a onda je Dr.Stribor izabcio luksuznu liniju i odmah sam odlučila dati šansu ovom toniku i stvarno nisam pogriješila. Dok se tonik još ne upije nanosim Dr.Hauchka Normalizirajuće ulje.


Za njegu okoloočnog područja, koje zna biti izrazito suho, koristim dvije kreme. Prva koju koristim svakodnevno je Nuxe Contour des Yeux Prodigieux, a kad mi treba dodatna hidratacija onda stavim Merz Spezial masku za područje oko očiju ( čim je kupim prebacim je u ovu teglicu ;) ).


Dva puta tjedno odvojim malo više vremena i napravim piling te stavim odgovarajuće maske. Trenutno koristim Natura Siberica blagi piling za lice, a od maski koristim Green Girl i to za hidrataciju njenu plavu I'll wear mask i za pročišćavanje rozu Endless love masku.


Ovako trenutno izgleda moja rutina kada je njega kože lica u pitanju. Znam da će se nekome činiti puno proizvoda, ali ovo je stvarno najnužnije za moju kožu. Također, možda će se nekome činiti da previše vremena ''izgubim'' na njegu, ali svakodnevna njega traje stvarno jako kratko, dok kad stavim maske uvijek mogu paralelno nešto raditi dok one ne odrade svoje.

Je li vama njega kože bitna?
Koje proizvode trenutno koristite?

Do sljedećeg posta :*




Comments

Popular posts from this blog

Empties #3

I'm back! #∞

Rouge Bunny Rouge || Long-Lasting Matt Eye Shadows

Book Club || Ante Tomić Čudo u Poskokovoj Dragi

Book Club || Što čitam u svibnju?

Happiness is... #3

Bobbi Brown | Tinted Eye Brightener

Artdeco|| Mystical Forest Blusher Crown Pink (no. 40)